Waarom Health Mate kopen en geen ander merk?

Er zijn veel infraroodsauna’s op de markt, vaak ook goedkopere dan die van Health Mate. Maar laat je niet misleiden. Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam.

Health Mate infrarood sauna is de enige  fabrikant ter wereld die Tecoloy stralingselementen gebruikt. Deze stralingselementen zitten op een golflengte die als het ware ‘gemaakt’ is voor ons lichaam en een therapeutisch effect hebben. De goedkopere versies werken met minderwaardige stralingselementen die géén langdurige gezondheidsvoordelen opleveren. De warmte doet wel deugd, maar het effect is gedaan eens je eruit stapt.

Bovendien is de Health Mate infrarood sauna als enige gemaakt van rode ceder met FSC keurmerk.
Goedkopere houtsoorten vervormen of scheuren bij hoge temperaturen, rode ceder niet.

Genieten in een Health Mate Infrarood cabine.

Onze stralingselementen

Het Health Mate Infrarood stralingselement heeft een golflengte dat varieert tussen 780 en 10.000 nanometer. Het is die golflengte die bepaalt welk effect de infraroodstraling op je lichaam heeft.

Enkel infraroodgolven tussen 5.600 en 10.000 nanometer hebben een zogenaamde therapeutische werking (‘deep level therapy’).

De Tecoloy-stralingselementen van Health Mate genereren een bewezen bereik van 6.340 nanometer. Dat is geen toeval, want het is precies die golflengte die een perfecte match vormt met ons lichaam.

WAT GEBEURT ER PRECIES?

Bij 6.340 nanometer brengt de infraroodstraling microscopisch kleine watermoleculen in ons lichaam in beweging, waardoor er warmte ontstaat. Onze bloedcirculatie versnelt en zorgt voor een doorbloeding van elke cel in ons lichaam (‘deep level therapie’). En dan begint de helende werking van de infraroodstraling: pijn aan spieren en gewrichten verdwijnt, ons immuunsysteem krijgt een boost en cellen vernieuwen zich.

Waarom het stralingbereik zo belangrijk is

GOEDKOPERE INFRAROODSAUNA’S ZIJN EIGENLIJK GEWOON WARMTECABINES

Goedkopere infraroodcabines hebben stralingselementen die minder dan 5.600 nanometer genereren. In dat geval heb je eigenlijk geen infraroodsauna, maar een warmtecabine. Dat doet best deugd, maar de gezondheidsvoordelen haal je énkel en alleen uit een echte infraroodsauna.

Tecoloy-stralingselementen: de beste ter wereld

Naast het feit dat ze infraroodstraling produceren op een veilige golflengte van precies 6.340 nm – een bereik dat veel hoger ligt dan alle andere stralingselementen op de markt - zijn er nog redenen waarom de gepatenteerde Tecoloy-stralingselementen de beste ter wereld zijn.

In elk Tecoloy-stralingselement zit een  elektrisch spoel dat omgeven is door samengeperst keramisch zand. De warme kern is onverslijtbaar.

Het geheel is omgeven door een laagje Tecoloy. Dat is een legering van o.a. titanium, chroom, aluminium en nikkel die bestand is tegen hoge temperaturen en corrosie.
Die coating optimaliseert de stralingsdistributie en garandeert een minimum aan energieverlies.

Het unieke stralingselement heeft ook een reflecterend paneel, waardoor de stralen 100% verspreid worden.

Uitgebreide tests hebben meermaals aangetoond dat dit de meest effectieve stralingselementen zijn – met bovendien een onbeperkte levensduur.

De stralingselementen van Health Mate zijn ook perfect geïsoleerd zodat je in alle veiligheid kunt genieten van je Health Mate infrarood sauna . Health Mate is de trotse houder van uiteenlopend keurmerken. Een UL-certificatie bijvoorbeeld, een wereldwijd erkende vereniging die controleert of producten aan de strengste normen voldoen. Deze goedkeuring garandeert dat onze stralingselementen veilig, betrouwbaar en tegelijk doeltreffend werken.

Onze infraroodstralers hebben een minieme (bijna 0) elektromagnetische straling.
De meest recente testen bewijzen dat de infraroodsauna’s onder 1 milligauss blijven – ter vergelijking: dat is evenveel als de elektromagnetische straling van een standaard lamp en een pak lager dan een 32-inch tv (5-6 mG)  of een heteluchtoven (50-60 mG)

waarom-het-stralingsbereik-zo-belangrijk-is