Health Mate infraroodsauna’s zijn groen

[su_row]
[su_column size=”1/4″]

infraroodsauna’s zijn groen

[/su_column]
[su_column size=”3/4″]

“De Health Mate infraroodsauna’s zijn groen, wat betekent dat eigenlijk?”

Jan Vandenhoeck van Health Mate: “Onze sauna’s worden gemaakt met respect voor de natuur, van boomstam tot afgewerkt product. De vele kwaliteitslabels die we (als enige producent!) kunnen voorleggen, bewijzen dat. Voor onze infraroodsauna’s gebruiken we cederhout. Dat is een kwalitatieve keuze, maar óók een ecologische keuze. Want hout is het enige hernieuwbare constructiemateriaal ter wereld, dat niet alleen kan worden gerecycleerd maar ook geregenereerd. Zo heeft Noord-Amerika nu méér bossen dan 100 jaar geleden. Bovendien worden elk jaar meer dan 200 miljoen zaailingen aangeplant in British Columbia zodat het cederhout opnieuw kan groeien.”

Ons cederhout

De binnen- en buitenkant van onze saunacabines zijn gemaakt van de fijnste soort rode Canadese ceder. En dat heeft zo zijn redenen. Dit edele hout oogt niet alleen mooi, het vervormt of scheurt niet bij hoge temperaturen en grote vochtverschillen. Een infraroodsauna is uiteraard onderhevig aan sterke temperatuurschommelingen. Goedkope houtsoorten zouden al gauw barsten of buigen. Je merkt het meteen als je je infraroodsauna geïnstalleerd hebt: rode ceder heeft een heel aangename geur.

Het heeft een fijne holle celstructuur die zorgt voor de weerkaatsing van de infraroodstraling, elke andere houtsoort absorbeert infrarood. Door het oliegehalte dat er van nature in zit, is het hout vanzelf beschermd tegen insecten en schimmelvorming. De bomen worden bovendien in eigen beheer gekweekt en gekapt. Zo is het perfect mogelijk alleen de mooiste stukken te selecteren.

Een boom met lange traditie

Bossen met oude ceders staan al eeuwenlang symbool voor kracht. In de Indiaanse cultuur wordt de rode ceder “de hoeksteen van de Noordwestelijke Indiaanse cultuur” genoemd, “De Boom van het Leven” en “Schenker van het leven”. Sommige stammen noemden zich zelfs “Mensen van de Ceder”.

Ontdek onze modellen

[/su_column]
[/su_row]

Geplaatst in Health Mate gebruikers reageren..